Cursuri de calificare fara liceu. Ce cursuri poti urma cu 8 clase?

Cursuri de calificare fara liceu. Ce cursuri poti urma cu 8 clase?

Vrei sa fi independent financiar, dar ai doar 8 clase? Sau poate vrei sa ai propriul tau venit in timp ce iti urmezi cursurile de liceu? Faci un liceu cu frecventa redusa si doresti sa iti valorifici restul timpului sau pur si simplu ai o pasiune si vrei sa o transformi in meserie? Afla ca acest lucru este cat se poate de real. Chiar dacă ai finalizate doar 8 clase poti lucra intr-un domeniu vocational. Citeste in continuare pentru a afla cum.

In ziua de azi, nu toate persoanele doresc sa isi continue studiile catre invatamantul liceal sau universitar. Multi tineri doresc sa termine invatamantul obligatoriu si sa devina independenti financiar.
Legislatia in vigoare iti permite sa te inscrii si sa urmezi cursuri de calificare profesionala pentru anumite meserii chiar si atunci cand ai 8 clase.

Ce poti face cu 8 clase?

Daca ai absolvit doar 8 clase si din diverse motive nu ai mai continuat studiile scolare, sa stii ca acesta nu este un impediment in a deveni un profesionist. Poti sa incepi si sa iti construiesti propria ta cariera de succes intr-un domeniu vocational.

Poti urma cursuri de calificare fara liceu. Daca esti si pasionat de un anumit domeniu in care se ofera cursuri de calificare atunci este cu atat mai bine.

Ce cursuri de calificare poti urma cu 8 clase?

Cursurile pe care le poti urma in centre de formare profesionala, atunci cand ai doar 8 clase sunt: 

Curs Frizer
Cursul de frizer are o durata de 8 saptamani, timp in care specialisti din domeniu te vor invata taina meseriei. In urma cursului vei avea calificare de frizer si te vei putea angaja imediat dupa absolvire intr-un salon sau poti practica meseria chiar in regim part-time. Veniturile salariale pentru un astfel de job sunt peste salariul mediu din Romania. Daca vrei sa aflii mai multe, citeste aticolul nostru despre meseria de frizer.

Curs Bucatar
Cursul are o durata de pana la 4 luni. Pe toata perioada cursului vei invata si experimenta toate tipurile de pregatire a alimentelor. La sfarsitul cursului vei avea un certificat de calificare de bucatar. Apoi, cu ajutorul acestuia vei avea posibilitatea de a te angaja imediat intr-un restaurant din Romania sau din UE. Salariul unui bucatar debutant este cu mult mai mult decat salariu mediu al Romaniei.

Curs Manichiura / Pedichiura
Curs de manichiura / pedichiura, care are o durata medie de 8 saptamani, iti da posibilitatea ca la final sa devii o specialista in realizarea manichiuri si pedichiuri. Cursul te ajuta sa inveti si sa te perfectionezi in domeniul dorit, urmand ca imediat dupa terminarea cursului sa ai posibilitatea sa te poti angaja fie intr-un salon, fie chiar intr-un centru SPA. Cu diploma obtinuta iti poti gasi un loc de munca atat in tara cat si in strainatate. Daca vrei sa stii totul despre ce inseamna sa lucrezi in acest domeniu, citeste si articolul nostru despre meseria de manichiurista.

Curs Lucrator in comert
Acest curs se adreseaza celor care doresc sa urmeze o cariera in domeniul comertului. In cadrul cursului de lucrator in comert vei invata cum sa creezi si sa actualizezi rapoarte, stocuri dar si alte operatiuni importante, precum testarea calitatii mafurilor. Nu in ultimul rand, vei invata tehnici de consiliere si comunicare ce te vor ajuta sa ajuti clientii sa faca cea mai buna alegere.

Curs Coafor / Hairstylist
Iti place sa iti aranjezi si modelezi parul, simti ca poti mai mult? Un curs de coafor te invata toate tainele aranjarii, colorarii sau redimensionarii parului. Astfel, pasiunea ta, se va transforma in locul tau de munca. Dupa apsolvirea cursului vei putea sa iti gasesti mult mai repede locul de munca pe care ti-l doresti. Veniturile realizate in domeniul coafuri vor fi mai mult decat satisfacatoare. Pentru a afla mai multe despre castiguri, si nu numai, citeste articolul nostru despre meseria de hairstylist.

Curs Ospatar
Cursul de ospatar iti da posibilitatea sa intri intr-un domeniu frumos care aduce multe satisfactii financiare si care iti da posibilitatea sa interactionezi inclusiv cu oameni pe care ii admiri. In cateva saptamani de curs vei putea fi calificat in domeniu si vei avea foarte multe oportunitati de angajare care iti vor aduce si satisfactii financiare.

Desi pare greu sa reusesti pe piata muncii atunci cand ai doar 8 clase, trebuie sa stii ca nimic nu este imposibil. Exista foarte multi profesionisti care practica meserii si au doar 8 clase.
Cand vorbim de meserii vocationale nu primeaza studiile ci dexteritatea si pasiunea cu care se practica o meserie. Elementele care iti aduc succes sunt informatiile dobandite in timpul cursurilor, pasiunea, agilitatea si dorinta de a invata zi de zi de la profesionisti.

Ce trebuie sa faci sa devii profesionist intr-un domeniu?

Daca deja ai indentificat domeniul in care doresti sa activezi si in care sa-ti gasesti un loc de munca fie din convingere fie din pasiune, urmatorii pasi sunt din ce in ce mai usori.
Primul pas este sa gasesti un centru de formare profesionala care are cursuri de calificare cu 8 clase. Acest centru trebuie, de asemenea, sa raspunda cerintelor tale. De exemplu, cursul sa fie suficient de complex si sa se desfasoare la ore convenabile.
Pasul urmator este sa te asiguri ca, la finalul cursului, vei primi o diploma de calificare in domeniu recunoscuta la nivel european. In momentul in care vei avea diploma vei fi apt sa te angajezi chiar de a doua zi. Trebuie retinut faptul ca, pentru a evolua profesional, trebuie sa fi mereu la curent cu noutatile din domeniu. Cu alte cuvinte, va trebui sa inveti mereu lucruri noi care tin de domeniul tau, fie ca este vorba de retete, tehnici de tuns, etc.

Inscrie-te acum la un curs de calificare

Visele tale pot deveni realitate chiar si atunci cand crezi ca acest lucru pare imposibil. Pentru a avea un loc de munca stabil, un salariu satisfacator sau pentru a fi recunoscut ca profesionist intr-un domeniu ai nevoie doar de vointa.
In acest moment, in toata lumea, exista foarte multi profesionisti care practica meserii cu 8 clase pentru ca s-au perfectionat, in timp, intr-un domeniu de care au fost atrasi.
Asa ca nu mai astepta si inscrie-te chiar acum la un curs de calificare!

Articole Populare

Apel
Whatsapp
Chat