Cum alegi cele mai bune cursuri de frizerie

Cum alegi cele mai bune cursuri de frizerie

Vrei sa te angajezi ca frizer si esti in cautarea unui curs de specializare? Probabil ca ai cautat deja pe internet si ai gasit numeroase cursuri de frizerie. Dar pe care sa il alegi? Cum alegi cele mai bune cursuri de frizerie? In continuare iti vom arata care sunt cele 10 criterii de care trebuie sa tii cont pentru a te asigura ca alegi cel mai bun curs.

1. Cursul trebuie sa fie acreditat

Este esential sa alegi un curs de frizerie care sa fie acreditat de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari. Faptul ca acel curs este acreditat nu inseamna doar ca vei primi o diploma recunoscuta la intreg nivelul Uniunii Europene ci si ca trainerul este o persoana cu experienta si, la randul ei, acreditata (are diploma de Formator).
De asemenea, ai siguranta ca programa cursului este bine structurata. O materie bine structurata este mult mai usor de inteles de catre cursanti.
Nu in ultimul rand, pentru a obtine acreditarea, compania respectiva trebuia sa aiba o sala speciala, dotata corespunzator, pentru cursul respectiv.

2. Trainerul are experienta si notorietate

Cand te inscrii la un curs doresti ca trainerul respectiv sa fie un expert in domeniu, nu? In cazul unui curs acreditat, trainerul este mereu o persoană care are:
● Experienta relevanta in domeniul respectiv
● Diploma de Formator
● Optional, experienta precedenta in pedagogie
Insa experienta nu este singurul element important atunci cand vrei sa alegi unul dintre cele mai bune cursuri de frizerie. Cauta acele cursuri care au traineri de renume.
Intra pe site-ul sau pe paginile de social media ale companiei ce ofera cursul si vezi cine este trainerul. Apoi, cauta informatii despre el, sau ea, si vezi ce experienta are, in ce saloane a mai lucrat si ce premii a castigat, daca este cazul.
Cauta-i apoi profilul pe retelele de socializare si vezi ce comentarii i-au lasat clientii sau ce frizuri impresionante a realizat in trecut.

3. Durata cursului

Un alt factor important este durata cursului. Pentru a putea afla toate tainele acestei meserii ai nevoie nu doar de un instructor bun ci și suficiente ore de curs.
Durata trebuie să fie suficient de mare astfel incat sa poti intelege toate conceptele teoretice si sa iti mai ramana timp suficient pentru a le pune in practica.
De regula, un curs de calitate are o durata de 200 – 250 de ore.

4. Primesti toate materialele si de care ai nevoie

Pentru ca un curs sa se inscrie printre cele mai bune cursuri de frizerie, scoala trebuie sa iti puna la dispozitie nu doar resursele teoretice, ci si toate instrumentele si consumabilele de care ai nevoie.
Acest lucru inseamna ca centrul de calificare ar trebui sa iti ofere gratuit, in timpul cursului urmatoarele:
● Instrumente esentiale: foarfeca, piepteni, uscator de par, masina de tuns, brici(acolo unde este cazul), pamatuf pentru barbierit
● Consumabile: produse de spalat (sampon, masca), produse de styling (gel, ceara, pomada), produse de barbierit (spuma de ras, balsam) si produse de ingrijire faciale
● Modele pentru practica

5. Parteneriat cu saloane de specialitate

Centrele de calificare ce ofera cele mai bune cursuri de frizerie au si parteneriate cu saloanele de frizerie din oras.
In primul rand, prin intermediul acestor saloane, ai oportunitatea de a face practica suplimentara in timpul cursurilor si de a invata de la alti profesionisti din domeniu. Totodata, prin intermediul unor astfel de parteneriate, tu ai sansa de a fi urmatorul angajat al unuia dintre acele saloane. De ce? Pentru ca saloanele folosesc centrele de calificare drept pepiniera pentru urmatoarea serie de angajati si pentru ca isi doresc sa isi formeze angajatul inca de la stadiul de debutant.

6. Multe ore de practica

O vorba veche spune ca „teoria ca teoria, practica ne omoara!”. Cu alte cuvinte, este foarte important ca programa cursului sa contina cat mai multe ore de practica.
Doar exersand cat mai mult in timpul cursului de vei putea invata cel mai bine meseria de frizer. Un curs de calificare de calitate trebuie sa aiba jumatate de timp dedicat informatiilor teoretice iar cealalta jumatate practicii.

7. Sala de curs dedicata

Pentru a invata cat mai bine aceasta meserie ai nevoie sa o inveti intr-un mediu care se aseamana cat mai bine cu cel real, in care iti vei desfasura activitatea profesionala.
O sala pentru un curs de frizerie ar trebui sa contina urmatoarele:
● Oglinda
● Scaun de frizerie
● Dulap – ucenic
● Scaun pentru stilist
Toate acestea ar trebui sa fie disponibile pentru fiecare cursant in parte. Altfel, fie vei pierde mult timp doar asteptandu-ti randul pentru a practica, fie vei avea anumite lacune la finalizarea cursului.

8. Program flexibil

De obicei, multa lume care alege sa urmeze un curs de calificare doreste sa faca o schimbare in cariera. Acest lucru inseamna ca, cel mai probabil, va trebui sa mearga si la serviciu in timpul cursului.
Astfel, trebuie sa cauti un centru de calificare care sa ofere un program flexibil. Majoritatea centrelor ofera posibilitatea de a urma un curs matinal sau un curs de dupa-amiaza (sau afterwork) si chiar unul intensiv de weekend.
In acest fel, vei putea alege un program care te avantajeaza si nu va trebui sa iti faci griji ca pierzi anumite cursuri sau ca iti irosesti din zilele de concediu.

9. Locatie centrala – usor de ajuns

In orasele mari, si mai ales in Bucuresti, este important sa gasesti un centru de calificare amplasat central. Acest lucru iti permite sa ajungi foarte usor, de oriunde. Nu va trebui sa petreci ore intregi schimband numeroase mijloace de transport in comun sau cu masina in trafic, mai ales la ore de varf.
O locatie centrala inseamna totodata ca sansele de a intarzia la curs, si deci de a pierde informatii importante, sunt mult mai mici.

10. Acces la o comunitate

Un trainer bun si dedicat va continua sa isi ajute cursantii si dupa absolvire. Adesea, acestia creeaza un grup, eventual pe o retea de socializare, unde sunt invitati toti cursantii.
In cadrul acestui grup, ei vor putea comunica unii cu alti si cu trainerul. Vor putea cere si primi sfaturi, recomandari de noi tehnici, instrumente si consumabile iar in unele cazuri isi vor putea gasi astfel chiar un nou loc de munca.
Facand parte dintr-o astfel de comunitate vei putea fi mereu la curent cu noi informatii din domeniu care te vor putea ajuta sa avansezi in cariera.

Concluzie

Alegerea celui mai bun curs de frizerie nu este o sarcina atat de grea. Tot ce trebuie sa faci este sa tii cont de aceste 10 criterii pe care ti le-am impartasit in acest articol.

Articole Populare

Apel
Whatsapp
Chat